Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Monday, June 6, 2011

Tersentuh~~

Td terbaca n3 Auni..
crita sal budak2 yang jual buku or cd kat publik sambil jalan2 cari pelanggan..
tiba2 teringat kat pakcik bas yg ari tu ikut balik dr kerja..
ari tu balik lewat sbb singgah kat Karamunsing shopping2..
kesian tgk palcik tu..
dah tua tp still pandu bas lagi..
rasa tersentuh bila dengar pakcik tu jerit panggil penumpang.. macam nak xnk jak sora dia kuar..
sedih dengar.. rasa cam nak tolong jak pakcik tu jeritkan tuk dia panggil penumpang..
tym tu teringat kat bapa aq..
tua dia lebih kurang cam bapa aq...
teringat kat semnagat yang ada kat bapa aq..
semangat yang tak pernah putus asa.. tabah lam apa jua yang dilakukan demi untuk keluarganya..
aq tak pernah pun dengar bapa aq mengeluh selama ni.. 
sungguh.. dari kecil lagi aq dididik tuk jadi org yang tak kenal putus asa .. hidup susah payah tuk capai sesuatu.. semuanya pun dari dia..
tiba2 aq rindu sangat kat bapa aq..
banga mempunyai seorang bapa seperti beliau..
walaupun pendidikan setakat darjah 6, tapi tak bermakna dia gagal lam menjaga keluarganya..
lam hidup aq cuma skali bapa aq pukul aq, tu pun sbb silap aq.. mengantuk tym dia tgh ajar mengaji.. mmg salah aq pun..
pertama kali aq melihat air mata bapa aq tym aq nak jalan masuk universiti..
seingat aq, tym aq dah besar, tu la 1st tym bapa aq peluk aq.. sambil menangis..
tangisan 1st bapa aq yang aq nampak n ianya khas tuk aq,,,
sungguh!! aq nmpk harapan yang diletakkan kat aq..
aq nmpk harapan beliau tuk aq mengubah nasib family aq..
ya!!
sbb aq satu2nya anak dia yang menjejakkan kaki ke universiti buat masa ni..




kejamnya aq jika aq biarkan harapan tu berkecai..
kejam nya aq jika aq dah abis study aq juga duduk kat umah still perah keringat bapa aq..

Ya ALLAH..
janganlah Engkau biarkan  aq kecaikan harapan tu..
cukuplah beban yang Engkau berikan padanya slama ini..
berilah peluang kepada hambaMu ini untuk membalas segala pengorbanan kedua ibubapaku selama ini..
berilah peluang kepada hambaMu tuk membalas jasa kedua ibubapaku ya ALLAH..






`*•♥•r i n a (◕‿◕✿) e u r i n a..❤.•*´¨ 
 mulai saat ini, (skrg dah 2 saat)blog ni akan jadi tmpt aQ meluah.. 
.. apa2 yg terlintas kat kpala aQ tym tu korg jan la pedulik ea.. aQ tgh sakit hati ka.. marah ka.. sedih ka.. happy ka.. klakar yg terconnect ka..syok sndiri ka.. jan la ambik aty ya..
 ~CERIALAH WAHAI CIK KUPU-KUPU~
(~0100~)

3 comments:

ini aku? said...

ko buat aku sedey... (--.)

Nour Akmal said...

tersentuh bc entri ini..
itu lah AYAH..

`*•♥•r i n a (◕‿◕✿) e u r i n a..❤.•*´¨ said...

sory xterniat pun buat kamu sedih..
tapi aq mmg slalu meluah bila aq sedih.. sekaligus wat aq muhasabah diri..